domingo, 7 de junio de 2009

El genocidi amerindi

f
El genocidi amerindi

Fa un temps vaig deixar un post sobre el trail of tears en que van morir una gran quantitat d'indígenes. Bé, doncs allò va ser practicament fa 200 anys però el món no ha canviat tant.



En ple segle XXI a països com Perú o Colòmbia, aquest genocidi és vigent avui dia ( quina casualitat que aquests dos països siguin vassalls dels EEUU ), doncs resulta que els neoliberals han iniciat una campanya de repressió massiva contra els indígenes. Aquesta ofesniva no es trasllada sols a nivell policial sinó també aa nivell mediàtic. Els mitjans de comunicació en mans de les grans fortunes " criolles " han començat la seva campanya de manipulació per evitar que el món dongui el seu suport als indígenes tal i com va passar amb Palestina.


Tots coneixem " El Universal " diari d'extrema dreta que titula : "Indígenas alzados en Perú se repliegan y dejan 31 muertos ". En el moment en què es va publicar aquest article el nombre de morts era de 31 i de policies tant sols 2, clar que l'intent per amagar la veritat és brutal.


Com a resposta els indígenes van decidir retenir un grup de policies i el govern neoliberal va decir organitzar una missió de " rescat " que ha acabat amb 30 morts més, 9 d'ells policies, la resta indígenes. I el diari " Listín " titula : "Mueren 9 policías más en Perú ".


En tots els diaris es bloqueja a la veritat, però no cal anar tant lluny per veure com els mitjans de comunicació actuan com a ent feixista i es que quan apareix un polític alliberador com Morales, els mitjan com " El País " fan la seva feina de desprestigi intentant justificar el stato quo de inferioritat dels indígenes i per no parlar de diaris com l' ABC.


En conclusió el genocidi continua vigent en ple segle XXI i la veritat s'esfuma entre la tenebres organitzades pels capitalistes. S'em cau la cara de vergonya que encara hi hagi gent tant tonta que es als mitjans de comunicació cregui cegament i no sàpiga veure més enllà d'aquesta barata manipulació d'informació.


Això si, queda molt bé anar després al Machu Pichu i dir: Oh ! quina cultura més exòtica !

No hay comentarios:

Publicar un comentario